Dierenwelzijn

​​De podcasts kun je luisteren via: YoutubeSpotifysoundcloudpocketcast Podimo

Erna Philippi-Gho - Jurist

tijdsduur: 22 minuten

07-06-2023. Debbie Rijnders in gesprek met Erna Philippi-Gho, jurist gespecialiseerd in Europees recht en dierenwelzijnswetgeving en soortenbeschermingsrecht, over de op 1 januari 2024 in te voeren Huis-en hobbydierenlijst/positieflijst.

Patrick van Veen - bioloog

tijdsduur: 38 minuten

08-07-2020. Een gesprek met bioloog Patrick van Veen over het ontstaan van de Oostvaardersplassen, de oorspronkelijke ideeen over dit natuurgebied en hoe er nu door mensen verschillend gekeken wordt naar de huidige situatie

Serve Smeets - dierenarts, caringvet

tijdsduur: 14 minuten

19-03-2020.Caring Vets is een vereniging van dierenartsen die zich uitspreekt over structurele schendingen van dierenwelzijn en zich inzet voor een consequente professionele uitvoering van wetten en richtlijnen. Een gesprek hierover met Caringvet Serve Smeets.

Belinda Meuldijk - dierenbeschermster, schrijver, tekstdichter

tijdsduur: 29 minuten

29-02-2020.Belinda Meuldijk, creatieve duizendpoot maar ook voorvechtster voor dierenwelzijn. In deze podcast vertelt ze over zwerfhonden, de Oostvaardersplassen en haar van de slacht geredde varkens.

Lenie 't Hart - zeehondenbeschermster, oprichter Zeehondencreche Pieterburen

tijdsduur: 31 minuten

26-02-2020. Lenie 't Hart begon haar werk met zeehonden in 1971 in Pieterburen. Vandaag de dag gaat ze nog steeds de wereld over om hulp te bieden aan mens en dier. Een boeiend gesprek met een bevlogen dierenbeschermster.