Honden

​​De podcasts kun je luisteren via: YoutubeSpotifysoundcloudpocketcast Podimo

Sam Turner, Yvette van Veldhuijsen en drs. Eline Teygeler verschil in  gedrag reu-teef

tijdsduur: 48 minuten

19-03-2023 Sam Turner, Yvette van Veldhuijsen en Eline Teygeler praten over: het verschil in gedrag tussen reu en teef en hoe daar mee om te gaan. Wat doet opwinding met het gedrag van de hond., hoe herken je de signalen en hoe kun je er mee omgaan.  

Sam Turner, Yvette van Veldhuijsen en drs. Eline Teygeler over nature- nurture

tijdsduur: 43 minuten

27-02-2023 Sam Turner, Yvette van Veldhuijsen en Eline Teygeler over Nature en Nurture in hondengedrag: zijn het de genen of is het opvoeding. En kun je je hond beter met een tuig om uitlaten of met een halsband. En waarom?

Sam Turner - Clickertrainer, instructeur, schrijver, spreker

tijdsduur 52 minuten

26-01-2023. Sam Turner heeft haar sporen in hondenland verdiend. Zij is clickertrainer, instructeur, schrijver, docent en spreker op zowel nationale als internationale evenementen. In deze podcast vertelt ze over haar werk, honden en persoonlijk proces.

Jan van Ginneke - liefhebber van de Pitbull overleden maart 2021

tijdsduur: 26 minuten

21-02-2021. Een boeiend gesprek met Jan van Ginneke over zijn liefde en strijd voor de Pitbulls die ten tijde van de RAD (1993-2008) opgepakt en geëuthanaseerd werden als de eigenaar niet voldeed aan de regelgeving. Jan is op 2 maart 2021 overleden.

drs. Arjen van Alphen - wetenschapper, gedragsdeskundige 2e gesprek overleden augustus 2020

tijdsduur: 29 minuten

04-08-2020 Een tweede gesprek met Arjen van Alphen én Erica de Roode over hun visie op honden opvoeden en het daarbij gebruik maken van de wetenschap.  Arjan is in augustus 2020 overleden

Prof. Arie Dijkstra - hoogleraar, sociale en toegepast psychologie

tijdsduur: 44 minuten

23-04-2020. Arie Dijkstra, hoogleraar, sociale en toegepaste psychologie,vertelt over zijn onderzoeken naar de samenhang tussen wat mensen voor beeld/droom hebben over het hebben van een hond, hoe ze zich voorbereiden en hoe ze uiteindelijk de relatie met hun dier waarderen.

Debby van Dongen - eigenaar website Doggo.nl

Tijdsduur: 21 minuten

10-04-2020. Een gesprek met Debby van Dongen over de website Doggo.nl, haar streven om de juiste hondenkennis over te dragen en de bijzondere band die ze heeft met haar 16 jarige podenco Kaneel.

drs. Ineke van Herwijnen = gedragstherapeut, wetenschapper

tijdsduur: 29 minuten

30-03-2020. drs. Ineke van Herwijnen vertelt over 3 onderzoeken. Wat zorgt dat eigenaren tevreden zijn over hun hond, hoeveel druk staat er op een riem tijdens een wandeling met afleiding en welke opvoedstijlen hanteren eigenaren

Arjen van Alphen - wetenschapper, gedragsdeskundige overleden augustus 2020

tijdsduur: 35 minuten

21-03-2020. Arjen van Alphen is wetenschapper en gedragsdeskundige. Hij is bekend geworden met de roedelmethode en de diverse boeken over opvoeden en trainen van honden. In deze podcast vertelt hij er over. Arjan is in augustus 2020 overleden

Alfred Ballast - gedragstherapeut

Tijdsduur: 10 minuten

18-03-2020.Alfred Ballast, honden gedragstherapeut,  geniet vooral bekendheid door zijn vertalingen van wetenschappelijke onderzoeken en artikelen over gedrag van honden. Deze zijn terug te vinden op zijn facebookpagina Hondenvertaal.

Ronald van Kampen - Gedragstherapeut, instructeur

tijdsduur: 27 minuten

14-03-2020.Ronald van Kampen runt samen met zijn vrouw Hanny een hondenschool in Warffum. Daarnaast werkt hij als vrijwilliger voor het snuffel college van de Sophia Vereniging en werkt hij bij Bulters-Mekke. Een organisatie die assistentiehonden traint bij mensen thuis.

Klaas Wijnberg, gedragstherapeut

tijdsduur: 30 minuten

11-03-2020. Klaas Wijnberg is bekend geworden als de Hondenfluisteraar van Ameland met een heel eigen wijze van omgaan met honden: de Stap-Contact methode. In deze podcast vertelt Klaas over deze methode en hoe hij aankijkt tegen de hondenwereld.

Mark Wibier, Gedragstherapeut, keurmeester

tijdsduur: 24 minuten

10-03-2020.Mark Wibier, hondengedragstherapeut, instructeur en internationaal exterieur keurmeester. In dit gesprek gaat hij in op wat er voor hem mooi is aan keuren, wat er waar is van alle verhalen in de media en wat shows wel/niet bijdragen aan de hondenfokkerij.

Nicky Gootjes - Gedragstherapeut, instructeur, schrijver

tijdsduur: 30 minuten

28-02-2020. Nicky Gootjes heeft haar sporen in hondenland verdiend. Zij is gedragstherapeut, kynologisch instructeur, schrijver en docent. In deze podcast vertelt ze over haar begintijd in de kynologie, haar ervaringen en inzichten.

Yvette van Velhuijsen - Kynologisch Instructeur, diertrainer 

tijdsduur: 10 minuten

18-02-2020.Yvette van Veldhuijsen heeft een hondenschool en een opvang voor moeilijke honden. Ze traint alle soorten dieren van kippen tot honden tot krokodillen.

Loes van den Bogaard - Kynoloog/schrijver overleden januari 2021

tijdsduur: 23 minuten

07-02-2020. Loes van den Bogaard heeft in de 70 en 80ér jaren van de vorige eeuw aan de wieg gestaan van grote veranderingen in de kynologie.  In deze podcast vertelt ze op haar eigen boeiende wijze verhalen over vroeger. Loes in in januari 2021 overleden