Mens - Dier

​​De podcasts kun je luisteren via: YoutubeSpotifysoundcloudpocketcast Podimo

dr. Adee Schoon - bioloog

15-03-2020. Dr. Adée Schoon (bioloog) begon in 1991 met onderzoek naar de betrouwbaarheid van speurhonden menselijke geur, en promoveerde daarop in 1997. Sindsdien is haar werkveld uitgebreid naar onderzoek op het gebied van detectie van explosieven, drugs, lijken en roest; selectie en trainen van puppies; en onderwijs op het gebied van geuren, geurwaarneming, leergedrag en trainen. In deze podcast vertelt ze over de snuffelratten van de organisatie apopo. www.apopo.org

dr. Adee Schoon - bioloog

15-03-2020. Dr. Adée Schoon (bioloog) begon in 1991 met onderzoek naar de betrouwbaarheid van speurhonden menselijke geur, en promoveerde daarop in 1997. In deze podcast vertelt ze over de sorteerproef-menselijke geur detectie en identificatie door honden

Pascale Fuchs

31-03-2020. Een gesprek met Pascale Fuchs over de Huisdierapp, videobellen in de dierenartspraktijk en de website: 'Als een huisdier doorgaat' waar alle informatie overzichtelijk bij elkaar staat voor eigenaren en dierenartsen/para-veterinairen.

Joop Mekke - Gedragstherapeut voor honden, coach assistentiehonden

29-03-2020. Joop Mekke vertelt over de organisatie Bulters-Mekke die mensen coachen om hun eigen assistentiehond op te leiden. Welk type hond is geschikt en hoe belangrijk is de relatie tussen mens en hond.

Anouk Duijnker - dierenpolitie

22-04-2020. Anouk Duijnker van de dierenpolitie vertelt over wat ze zoal in haar werk tegenkomt: van dierverwaarlozing tot diermishandeling. En ze legt uit waarom zij en haar collega's met hun werk het verschil kunnen maken.

dr. Nienke Endenburg - GZ psycholoog

12-05-2020. Een gesprek met dr. Nienke Endenburg, GZ psycholoog, over rouw om dieren. Welke stadia zijn er? Kan rouwen om een dier net zo intens zijn als rouwen om een mens. Wat vertel je een kind als een geliefd huisdier overlijdt?

Marco Westerhof - diermanager

28-05-2020. Marco Westerhof, diermanager, geeft zijn visie op dier/natuur en de noodzaak tot professionalisering van de dier gerelateerde beroepen. Hij legt ook uit waarom een platform als Reefz mensen uit de sector kan verbinden.

Prof. Jan van Hooff - gedragsbioloog

07-07-2021. Professor Jan van Hooff vertelt over zijn jeugd in Burgers Zoo en over zijn studietijd in Engeland. Wie waren zijn leermeesters en waarom ging hij biologie studeren?

17-07-2021. Naar aanleiding van de vraag of het begrip dominantie ook vandaag de dag nog wel van toepassing is bij sociaal levende dieren geeft professor Jan van Hooff uitleg.

drs. Susan Boonman-Berson - human-wildlife expert

​08-07-2021 Een gesprek met Susan Boonman-Berson over conflicten tussen mensen en dieren en tussen mensen óver dieren. Luisteren naar elkaar is de eerste stap naar een samenleven waar zowel voor de mens als voor het dier ruimte is.

Ton van der Made - eigenaar dierentuin Doe- Zoo

20-03-2021. Een gesprek met Ton van der Made, oprichter van dierentuin DOE-ZOO over zijn liefde voor én kennis van reptielen en slangen plus het belang van kennisoverdracht over dier en natuur aan kinderen.

drs.Erwin van Maanen- bioloog en drs. Annet Muller Ms. Healty Ageing

04-04-2023. In deze podcast praten bioloog drs. Erwin van Maanen o.a. gespecialiseerd in de ecologie van roofdieren en de relatie tussen mensen en roofdieren en Ms.Healthy Ageing Annet Muller over het gedrag van de wolf en de gevolgen van dit gedrag voor de natuur, maar ook voor de inwoners en dieren van het gebied waar de wolven zich hebben gevestigd. 

Akkervarken - Claudia van der Laan en Willem Hempen

05-03-2020.Als tegenhanger van de reguliere varkenshouderij een gesprek met twee jonge boeren die het anders doen. Bij Claudia van der Laan en Willem Hempen van het bedrijf Akkervarken hebben varkens een dierwaardig bestaan.

Yvonne Kroonenberg - schrijfster

​08-02-2020.Yvonne Kroonenberg, 1950, is bekend geworden door haar boeken over mannen, o.a. 'Alles went behalve een vent'.  In deze podcast praat  Yvonne over de leefwijze van varkens in de vee industrie.